Bestil rejsen et år forud, flyv midt om natten med et ukendt selskab eller book billetterne fra en mindre tysk rejseagent. Der er mange tips til, hvordan du finder billige rejser, men hvilke skal du lytte til, og hvilke skal du se igennem fingre med. Vi har samlet en bunke bredt anerkendte tips til at slippe billigt afsted og nyde sydens sol, spændende storbyrejser eller en helt fremmed kultur.

GODE RÅD TIL BILLIGE REJSER

Rådene spænder over alt fra, hvornår du skal bestille, til, hvordan du skal bestille, og har du dem i baghovedet, kan du være heldig at skære en god del af regningen. Vi kan desværre ikke give garantier for store besparelser, men chancen for at falde over et god tilbud bliver bestemt større.

Den gode nyhed er, at du kan klare det hele på internettet og ikke behøver rejse dig fra kontorstolen. Så læn dig godt tilbage og find billige rejser nu.

Bestil i god tid
Det kan godt betale sig at være ude i god tid, når du skal bestille din rejse. De billige flybilletter er nemlig dem, der ryger først, når billetterne bliver sat til salg. Destinationen har stor indflydelse på, hvor lang tid inden rejsen du skal bestille, men fire til fem uger før rejsedagen plejer at være et godt tidspunkt.

Godt vejr giver gode priser
Udbud og efterspørgsel på flybilletter har stor betydning for prisen, og derfor betyder godt dansk vejr som regel også små prisskilte. Er det 25 grader og fuld sol i maj, kan det altså være det helt rigtige tidspunkt at booke sommerferien på.

Brug en rejsesøgeside
Det kan være svært at sammenligne priser mellem forskellige rejse- eller flyselskaber. For at skaffe overblik og en billig pris kan du med fordel bruge søgesider som Momondo eller Travelmarket. De er to af nettets bedste, og her kan du nemt holde priser op mod hinanden.

Køb rejsen tirsdag
De gode besparelser finder du tirsdag eftermiddag. Det lyder måske spøjst, men ikke desto mindre er der noget om snakken, viser flere analyser fra rejsesider som eksempelvis Momondo og Travelmarket. Flyselskaberne sender nemlig ofte tilbud afsted efter weekendens onlinesalg og matcher derefter hinandens priser tirsdag.

Hotel og fly i samlet pakke
Vælger du at købe fly og hotel i én og samme pakke, kan du som regel slippe billigere, end hvis du købte de to separat. Oftest bliver flybilletterne i hvert fald billigere, når du vælger at booke hotelværelse sammen med flyrejsen.

Tjek to enkeltbilletter
Skal hele familien afsted på vinterferie til de franske alper for at stå på ski, virker det mest logisk, at det er muligt at få en mængderabat, hvis I køber billetterne samlet. I mange tilfælde kan det dog gøre rejsen dyrere. Rejser I fem mand, og der eksempelvis kun er fire billige billetter tilbage, får I ikke de fire billige og en enkelt til standard pris. Tjek derfor altid prisen på en enkelt rejsende med samme afgang, for der kan være penge at spare.

Uden for sæson eller skolesommerferien
Det sidste gode råd er at rejse uden for højsæsonerne. Rejsebureauer kender godt begrebet skoleferier, og de sætter ofte priserne højt i de perioder, hvor far, mor og børn har fri til at rejse sammen. En sikker vej til besparelser er derfor at lægge solferien til Mallorca på tidspunkter, hvor de fleste går på arbejde – så slipper du også for overfyldte badestrande og lange køer til de lokale seværdigheder.